Jongste Musketier op regulier onderwijs

Gepubliceerd op 7 mei 2021 om 19:38

Waarom onze jongste musketier naar regulier basisonderwijs gaat.

Zoals ik al eerder beschreven heb in De drie musketiers, aangenaam! gaat onze jongste musketier naar regulier basisonderwijs maar heeft door zijn autisme wel 1 op 1 begeleiding nodig, oftewel passend onderwijs. Hij is vorig jaar januari begonnen met 2 dagdelen naar school, vervolgens met de start van dit schooljaar 4 dagdelen naar school en sinds kort kan hij volledig naar school met passend onderwijs tot aan de zomervakantie.

Wellicht vraag je jezelf af: hoort hij dan niet thuis op speciaal (basis) onderwijs? Antwoord daarop is: uiteindelijk wel. Wij hebben bewust gekozen om het eerst via het reguliere pad te gaan proberen. Gewoon naar de peuterspeelzaal en gewoon naar de basisschool en zo te ondervinden of hij hierdoor, net als zijn oudste broer, een sprong zou kunnen maken in zijn ontwikkeling. We hebben altijd gedacht: hij kan altijd nog naar speciaal (basis) onderwijs, we zien wel wat de toekomst brengt.

Wat het mooie is aan het feit dat hij nu naar regulier basisonderwijs gaat, is dat hij vriendschappen ontwikkelt met zijn eigen dorpsgenootjes. Het is prachtig om te zien hoe hij zich op trekt aan de “normale” kinderen maar ook hoe de kinderen van hem leren. Ze leren om te gaan met zo’n iemand zoals hij en beschermen hem ook waar nodig. Zo mooi om te zien welke bijdrage ze aan elkaar leveren, een toegevoegde waarde wat beide kanten op gaat en het gaat eigenlijk allemaal heel erg vanzelf.

Hij heeft nog niet veel uren op school gezeten, mede ook door de corona, maar hij heeft binnen een jaar tijd al zoveel sprongen gemaakt wat ons als trotse ouders zijnde enorm heeft ontroerd!

We hopen dat hij door nog meer uren op school te zijn, we kunnen gaan zien wat voor goeds het hem kan brengen voor zijn ontwikkeling en het geeft ook zowel ons als de school de tijd om goed uit te zoeken, door middel van onderzoeken op school, welk vervolg onderwijs het beste bij hem zal passen. Aan de inzet van school ligt het niet, die zijn fantastisch bezig voor onze zoon!