Huttendorp 2021

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 14:13

Begin van de zomervakantie vond er Huttendorp plaats, waar wij onze oudste twee zonen voor het eerst voor hadden opgegeven. Een ontzettend leuk evenement voor de jonge timmermannen en vrouwen en wat hadden ze het leuk gehad! Het thema dit jaar was "hulpdiensten" en de kinderen mochten dan ook verkleed naar huttendorp komen. 

 Onze middelste musketier is van zichzelf een knutselaar, klusser, uitvinder, creatieveling en daarbij een ontzettende gezelschapsmens dus die voelde zich in die omgeving direct thuis! En wat verkleden aangaat, hij ging elke dag in zijn politie kostuum aan het werk en wat ze gebouwd hadden was dan ook een politiebureau! Ja echt ontzettend leuk hoe ze dat gemaakt hadden.

Onze oudste musketier twijfelde op het laatste moment wel enorm of hij wel mee wilde doen, want klussen deed hij eigenlijk nooit zo en hij wist vooral niet wat hij moest verwachten. Maar toen hij eenmaal wist wie er van zijn vriendjes mee deden en met wie hij in een groepje kon gaan werken, kwam de voorpret gelukkig al gauw weer terug. Vol goede moed was hij op de eerste dag begonnen. Maar toen kwam toch een moment dat hij zich niet meer gelukkig voelde en werden wij door 1 van de organisatoren gebeld met een korte uitleg dat het niet helemaal goed ging met hem. Omdat mijn man thuis was kon hij gelukkig snel die kant op om onze zoon op te vangen. Snel werd duidelijk dat bij onze zoon zijn emmertje te vol was en er te veel chaos in zijn hoofd was ontstaan door een voor hem onhandelbare situatie. De begeleiders daar te plekke konden ook hem niet meer bereiken en niet iedereen wist dat hij autisme heeft. We hebben dit ook niet met koeienletters willen vermelden omdat we voor hem vooral wilden dat hij gewoon lekker zonder die stempel kon gaan genieten. Achteraf gezien toch wel beter geweest om het duidelijk aan te geven, maar gelukkig kon diegene die ons belde er goed op inspringen want hij kent onze zoon al aardig en wist dat het beter was hem eventjes met rust te laten en hem zelf een plekje voor zichzelf op te laten zoeken. Mijn man heeft de situatie voor en samen met onze zoon kunnen oplossen en vervolgens is mijn man gevraagd of hij niet voor de overige 2 dagen er ook bij aanwezig zou kunnen zijn zodat onze zoon op hem terug kan vallen als het toch lastiger voor hem zou worden. En uiteraard deed mijn man dat met alle liefde en werd het ook voor onze oudste musketier nog hele leuke dagen en heeft hij samen met zijn vriendjes een mooi politiebureau gebouwd. En voor volgend jaar? Dan zijn ze weer van de partij! Onze 2 musketiers èn hun vader, want ook die heeft er zo van genoten dat hij zich graag als vrijwilliger wilt gaan aanmelden. Het was een geslaagde eerste Huttendorp!